Wordt de onderstaande e-mail niet correct weergegeven? Klik hier voor de online versie.
Nieuwsbrief CIV Water maart 2020
Nieuwsbrief CIV Water maart 2020
 

Beste,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van CIV Water. 

In deze nieuwsbrief:

  • Vind WaterCampus Leeuwarden op de Aqua Nederland Vakbeurs
  • CIV Water in het nieuws!
  • Officiele kick-off project PoVE Water in Brussel
  • Project Thuisduinen
  • Tweede uitvoering module 1 Analist van de Toekomst afgerond
  • Open dag MBO Life Sciences
  • Make it in the north
  • Even voorstellen: Petra en Edde
Vind WaterCampus Leeuwarden op de Aqua Nederland Vakbeurs
Op 17, 18 en 19 maart is WaterCampus Leeuwarden te vinden op de Aqua Nederland Vakbeurs in Gorinchem. Leer hier de mensen achter CIV Water, Water Alliance, CEW en Wetsus kennen.
 
Lees verder »
CIV Water in het nieuws!
Wij zijn Katapult, MBO Krant en Water Wereldwerk hebben prachtige artikelen geschreven over CIV Water en de Hybride Leeromgeving. Volg de link om ze te lezen.
 
Lees verder »
Officiele kick-off project PoVE Water in Brussel
21 en 22 januari 2020 was de kick-off van The Platform of Vocational Exellence Water (PoVE Water) in Brussel. Pieter Hoekstra en Sanne Ligthart van CIV Water waren daarbij aanwezig
 
Lees verder »
Project Thuisduinen

In april organiseert CIV Water een projectweek voor tweede- en derdejaars studenten Milieu en Water van MBO Life Sciences. Het doel is om de studenten aan de slag te laten gaan met echte opdrachten die afkomstig zijn van het dorp Huisduinen.

Huisduinen is één van de populairste woonlocaties in de gemeente Den Helder en de rust en ruimte van de natuurgebieden worden door bewoners vanuit heel Den Helder gebruikt voor natuurbeleving en recreatie. In de loop der jaren is de vraag ontstaan hoe de bewoners van Huisduinen kunnen bijdragen aan een toekomstbestendige ontwikkeling van hun woon- en leefomgeving, waarbij de identiteit en het gebiedseigen karakter behouden blijft. Vanuit dit initiatief is 'Thuisduinen2050' ontstaan.

Een groepje van zes studenten zijn al in Huisduinen geweest om projecten te verzamelen. De andere studenten worden over deze projecten verdeeld. De projectweek start op maandag 6 april, de eindpresentatie is op donderdag 9 april.

Meer informatie? Mail Robbert de Geus of kijk op www.Thuisduinen2050.nl.

Tweede uitvoering module 1 Analist van de Toekomst afgerond

Maandag 2 maart is de tweede uitvoering van module 1 van Analist van de Toekomst afgerond. Deze ronde bestond uit twee groepen, beide groepen hebben de module met succes afgerond middels casuspresentaties.

Na het volgen van drie lessen (winning, zuivering en distributie) hebben de deelnemers, verdeeld in drie groepen, een casus uitgewerkt. Hierin werd het huidige drinkwaterbedrijf in kaart gebracht en de toekomst besproken. Dit mocht naar eigen idee uitgewerkt worden en zorgde dan ook voor een mooie verscheidenheid aan toekomstperspectieven en oplossingen.

De docenten en teamleiders hebben genoten van de presentaties en uit de vele vragen en discussie bleek dat de deelnemers enthousiast waren en veel geleerd hadden. Bovendien kwamen er ook een aantal kritische tips voor de opleiding naar voren, waardoor wij weer vol enthousiasme verder gaan met de vervolgmodules en het steeds beter maken hiervan!

De eerstvolgende module is module 3 over ‘de kwaliteit’, van o.a. drinkwater en laboratorium analyses. Deze komt later in het jaar aan bod.

Open dag MBO Life Sciences

Vrijdag 24 januari was CIV Water aanwezig op de Open Dag van MBO Life Sciences. We stonden daar om de volgende generatie studenten te inspireren om een carrière te kiezen in de watertechnologie!

Er zijn goede gesprekken gevoerd met aankomende studenten. Veel studenten in spé hebben geen idee wat er allemaal mogelijk is in de wereld van water en wat de groeimogelijkheden zijn. We hopen dat we veel studenten hebben geinspireerd om te kiezen voor water!

Make it in the north

Dinsdag 11 februari stond CIV Water samen met de WaterCampus partners CEW, Water Alliance, Wetsus Academy en Wetsus op het internationale careerevent Make it in the North. Geinteresseerden met verschillende nationaliteiten bezochten geinteresseerd onze stand. Niet alleen konden we ze vertellen over de carrieremogelijkheden in de watertechnologie, de doorlopende leerlijn van water kwam ook zeker te sprake!

Interesse in een baan in de watersector? Kijk dan eens op https://wateralliance.nl/waterjobs/

Even voorstellen: Petra en Edde

Per januari is het team van CIV Water versterkt met Edde Damstra en Petra van den Berg. Graag stellen ze zich aan jou voor:

Edde:
"Graag wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Edde Damstra(54) en ben vanaf 1 januari werkzaam als projectleider bij CIV Water. Mijn passie is het opzetten en begeleiden van projecten en nieuwe ontwikkelingen in organisaties. Mijn uitgangspunt hierbij is altijd ‘wat doen we, hoe gaan we dit doen en hoe gaan we hier samen zo goed mogelijk invulling aan geven!’ De komende periode richt ik me op het onderzoeken van mijn nieuwe werkterrein bij CIV Water. Mijn focus Samenwerken om het best mogelijke resultaat te behalen en kijk uit naar een mooie samenwerking in dit uitdagende werkveld.

Mijn credo
Blijf ontwikkelen en deel waar je goed in bent!

Mijn doel
Maak elke dag je mooiste dag!"

Petra:
“Hallo, ik ben Petra van den Berg, sinds kort de ondersteuner bij CIV Water. Ik ga o.a. afspraken plannen, dus via mail en telefoon kom je mij vast snel tegen. Of je bent me al eens tegen gekomen vanuit mijn vorige rol, secretaresse HR/Arbo bij het Friesland College.

Ik zie de projectondersteuning als een mooie, nieuwe uitdaging en voel me nu al als een vis in het (CIV) water!”

 Wilt u niet langer onze nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om u af te melden.