Wordt de onderstaande e-mail niet correct weergegeven? Klik hier voor de online versie.
Nieuwsbrief CIV Water oktober 2020
Nieuwsbrief CIV Water oktober 2020
 

Beste,

In deze nieuwsbrief:

 • PoVE Water – digitaal bijeen in Leeuwarden
 • Huisduinen kick-off bijeenkomst
 • Beheer en Onderhoud Watersystemen gaat weer van start!
 • CIV Water erkend leerbedrijf
 • Hoe gaat het bij...
  • Procescontrollers bij Vitens
  • Analist van de Toekomst
  • Opleiding Drinkwatertechniek afgerond

Veel leesplezier!

Team CIV Water

PoVE Water – digitaal bijeen in Leeuwarden
Woensdag 23 en donderdag 24 september kwam de internationale projectgroep van de Platform of Vocational Exellence (PoVE) Water online samen.
 
Lees verder »
Huisduinen kick-off bijeenkomst
Afgelopen donderdag 24 september zijn acht studenten van MBO Life Sciences – Water & Milieu naar een kick-off bijeenkomst van Thuisduinen geweest.
 
Lees verder »
Beheer en Onderhoud Watersystemen gaat weer van start!
De cursus Beheer en Onderhoud Watersystemen gaat weer van start! Deze cursus bestaat uit theorie en veldexcursies. Daarnaast wordt praktijk geillusteerd aan de hand van praktijkcas
 
Lees verder »
CIV Water erkend leerbedrijf!

Sinds 7 oktober mag CIV Water zich erkend leerbedrijf noemen. Dit na aanleiding van een MBO Life Sciences student die bij het Waterapplicatiecentrum in zijn stage gaat werken aan de hybride leeromgeving.

CIV Water is er trots op om een SBB erkend leerbedrijf te zijn. Sinds 1 augustus 2015 is er één landelijk beeldmerk voor alle erkende leerbedrijven. Het beeldmerk laat zien dat een bedrijf mbo-studenten opleidt.

Kijk hier voor meer informatie over erkende leerbedrijven: https://www.s-bb.nl/bedrijven/erkenning

Procescontrollers bij Vitens

Het traject voor Procescontrollers bij Vitens startte precies op het moment van de lockdown en is om die reden voor de zomer volledig digitaal uitgevoerd. Maar opleiden via Teams heeft zo zijn beperkingen. Leren is effectiever door te doen en samen te werken, liefst in de echte praktijk. Na de zomer waren live bijeenkomsten mogelijk waar een groot aantal specialistische deskundigen van Vitens een mooie bijdrage hebben geleverd. Ook zijn de deelnemers met collega's mee gaan lopen in de praktijk van de centrale waterverdeling. Veel procescontrollers gaan straks werken in voor hen nieuwe gebieden. Gebieds- en locatiekennis is dus een belangrijk onderdeel van de opleiding. Dat leer je door ter plekke de zuiveringslocaties te onderzoeken. Te horen, te ruiken, te voelen... Vandaar dat de opleiding na de zomer op verschillende locaties plaatsvindt. Het traject loopt nog door tot januari 2021. We hopen dat, ondanks de aangescherpte regels voor Corona, met in achtneming van de regelgeving een deel in de werkelijke praktijk plaats kan vinden. Duimen dus…

Analist van de Toekomst

Analist van de Toekomst, de module Meet- en Regeltechnieken en Wetgeving, wordt herhaald voor een groep van 23 Vitensers en WLN'ers samen. Geheel online, want de beide labotoria kunnen zich eigenlijk geen coronabesmettingen veroorloven. Bij een besmetting kunnen de analyses niet binnen no time uitgevoerd worden. Er is een te groot afbreukrisico. Gelukkig ging het via Teams heel soepel. De toekomst komt met rasse schreden dichterbij! Het is duidelijk anders dan elkaar fysiek te ontmoeten. De interactie is heel anders en je kunt ook niet heel lang luisteren en naar een scherm kijken. Met een moderator erbij is de interactie nog enigszins te vinden. Dit is wel een cursus van de toekomst, we leren nu heel snel omdat het moet. Dat geeft direct voer voor discussie, omdat er ook op een laboratorium soms heel snel ontwikkelingen ontstaan waarvan gedacht werd dat het nog wel een aantal jaren zou duren. 

Opleiding Drinkwatertechniek afgerond

De opleiding Drinkwatertechniek bij Vitens kwam vlak na corona stil te liggen. In juli is de eerste gastles weer gegeven en in de zomermaanden hebben de casusgroepen met elkaar de cases uitgewerkt. In augustus en september zijn er lessen digitaal en offline gegeven. Helaas werd met de persconferentie van 28 september jl. duidelijk dat een fysieke afronding op 7 oktober niet meer mogelijk was. Via het programma Kahoot werd er een eindtoets afgenomen. De winnaar won een beker, die de docent later deze maand persoonlijk langs komt brengen. Alle deelnemers ontvangen ook persoonlijk coronaproof hun verdiende certificaat. De deelnemers waren super enthousiast over de opleiding. Een 63 jarige deelnemer reageerde: “Ik dacht dat ik alles wist, maar ik heb heel veel geleerd.”

 Wilt u niet langer onze nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om u af te melden.