Wordt de onderstaande e-mail niet correct weergegeven? Klik hier voor de online versie.
Nieuwsbrief CIV Water december 2019
Nieuwsbrief CIV Water december 2019
 

Beste,

2019 loopt weer ten einde. Wat was dit een innovatief jaar! We hebben weer prachtige ontwikkeltrajecten opgezet. Zo zijn we een nieuwe samenwerking aangegaan met Staatsbosbeheer en It Fryske Gea, om de opleiding ‘Waterbeheer voor natuurbeheerders’ vorm te geven. In januari is de opleiding Analist van de Toekomst gestart; gezamenlijke opleiding bestaande uit meerdere modules met WLN en Vitens. Diverse scholen hebben door ons ontwikkelde keuzedelen afgenomen en we waren voor het eerst op de Career Days van Jet-Net & TechNet in Zwolle om jongeren te enthousiasmeren voor een carrière in de watertechnologie. Studenten procestechniek van MBO Life Sciences draaiden voor het eerst mee in de bedrijfstraining Drinkwatertechniek van Vitens.

Er is hard gewerkt aan verduurzaming. Binnen het innovatieve ecosysteem WaterCampus en het netwerk van CIV Water met scholen en bedrijven wordt de toegevoegde waarde steeds duidelijker en worden er meer samenwerking trajecten opgezet en uitgevoerd.

Kers op de taart zijn de twee subsidies die CIV Water toegekend heeft gekregen. Op 25 juli hebben een Europese subsidie van bijna 1 miljoen euro toegekend gekregen. Van dit bedrag is ruim 40% voor de Friese partners, te weten Friesland College/CIV Water, Vitens en Learning Hub Friesland. Doel van deze subsidie is een Europees Platform voor Vocational Excellence (PoVE) voor de watersector in Europa oprichten.

In oktober kregen we 1 miljoen euro voor de scale-up subsidie ‘Hybride lerend systeem water’. We willen een hybride leeromgeving realiseren, waarin onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samenwerken, samen onderwijs verzorgen en van elkaar kunnen leren.

We staan niet stil en door het toekennen van de subsidies kunnen wij ook in 2020 op volle kracht door. Het belooft een prachtig jaar te worden, vol met innovatieve projecten. Wij hebben er zin in.

Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar!

Team CIV Water

Projectweek Water, doet jouw school mee?
Van 25 t/m 29 mei 2020 organiseert CIV Water weer de Projectweek Water. Mbo-scholen zijn van harte uitgenodigd om mee te doen!
 
Lees verder »
Masterclass Bio informatica een succes
Dinsdag 26 november werd de masterclass Bio informatica gegeven. En prettige afwisseling tussen theorie en praktijk.
 
Lees verder »
Hoera! 1 miljoen euro subsidie voor CIV Water en partners!
Met de scale-up subsidie ‘Hybride lerend systeem water’ wil CIV Water een hybride leeromgeving realiseren, waarin onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samenwerken en leren.
 
Lees verder »
In februari 2020 start de bbl-opleiding Beheer Buitenruimte

In februari 2020 start de nieuwe ronde van de bbl opleiding Beheer Buitenruimte 2.0, voorheen Waterbeheer.

In samenwerking met Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap, Nordwin College, MBO Life Sciences, Terra, Zone.college en Aeres is de opleiding Beheer Buitenruimte 2.0 ontwikkeld. In februari 2020 start TerraNext met deze nieuwe opleiding die zich richt op medewerkers van gemeenten, waterschappen en cultuurtechnische bedrijven. 

Wil jij je vakkennis verbreden zodat je meer allround inzetbaar bent? Beheer Buitenruimte 2.0 is een opleiding die zich richt op vakkennis, communicatieve vaardigheden én houding; een alles-in-één diplomeringstraject voor mbo niveau 3 en 4!

De opleiding is een bbl-opleiding in de vorm van werkend leren. Niveau 3 duurt twee jaar. Niveau 4 duurt ook twee jaar waarbij je na het eerste jaar op het niveau bent van het tweede jaar niveau 3. Het totale traject niveau 3 plus niveau 4 bedraagt drie jaar.

Meer informatie over de opleidingen lees je hier:

Vakopleiding Beheer Buitenruimte 2.0 (niveau 3)
Middenkaderopleiding Beheer Buitenruimte 2.0 (niveau 4)

Inloopmiddag - geef je op!
Op 29 januari vanaf 12.00 uur is er een inloopmiddag. Hier kun je alle vragen stellen die je nog hebt, meekijken met een praktijkles en in gesprek met deelnemers die de opleiding volgen. Locatie: Weerwille, De Weidenweg 30a te Ruinerwold.  

Zien we je daar? Stuur dan even een mailtje naar info@terranext.nl.

Career Days van Jet Net & Tech Net.

Dinsdag 19 t/m donderdag 21 november stond CIV Water, samen met WaterCampus Leeuwarden, op de Career Days van Jet Net & TechNet. Tijdens de Career Days ontdekken meer dan 5.000 leerlingen in het voorgezet onderwijs (3 vmbo, 4 havo, 5 vwo) de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. Samen met het CEW en Wetsus brachten we de mogelijkheden van watertechnologie onder de aandacht. De leerlingen konden hun eigen waterzuiveringsinstallatie van lego bouwen. Er werd enthousiast gebouwd. We hopen dat ze net zo enthousiast blijven over watertechnologie en dat we ze later terug zien op de WaterCampus!

Analist van de Toekomst module 2 afgerond

In december is module 2 van Analist van de Toekomst afgerond. Deze module stond in teken van wetgeving en meetprogramma’s.

De deelnemers waren enthousiast en kritisch! Wat leren we hiervan, hoe passen we dit toe? Met name het werken aan een les gerelateerde casus viel zeer in de smaak. Tijdens de lessen werden inhoudelijke vragen gesteld, zeker wanneer de gegeven informatie aanleiding was discussie. Ook de samenwerking onderling werd verder uitgediept en van geleerd. Het samen uitwerken van een casus daagt uit tot het uitwisselen van kennis en vaardigheden.

In januari 2020 gaan we van start met de tweede uitvoering van Analist van de Toekomst, module 1 (drinkwaterproces). We wensen de nieuwe deelnemers veel plezier en succes! Vervolgens start daarna alweer module 3 over kwaliteit voor de eerste groep van Analist van de Toekomst, waarin we veel feedback vanuit de deelnemers gebruiken voor de ontwikkeling daarvan.

 Wilt u niet langer onze nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om u af te melden.