Wordt de onderstaande e-mail niet correct weergegeven? Klik hier voor de online versie.
Nieuwsbrief CIV Water oktober 2021
Nieuwsbrief CIV Water oktober 2021
 

 

In deze nieuwsbrief

  • Eerste live internationale projectweken Water een groot succes!
  • Update CIV Water – ontwikkeling hybride leeromgeving
  • Start Dronetraining Wetterskip Fryslân
  • Cursus Waterkwantiteit en de Kroontjesknotszwam?
  • Cursus ‘beheer’ gestart
  • Mooie trajecten die er aan komen
  • Interactieve inspiratiesessie bevestigt samenwerking MBO Life Sciences met ROC Kop van Noord-Holland

Volg ons via:

   

Eerste live internationale projectweken Water een groot succes!
“We gaan water weer sexy maken!" Van 27 september tot 8 oktober vonden de eerste internationale projectweken Water plaats in Leeuwarden, Nederland.
 
Lees verder »
Start Dronetraining Wetterskip Fryslân
Vrijdag 8 oktober trapte de eerste groep dronepiloten van Wetterskip Fryslân af met de dronetraining.
 
Lees verder »
Update CIV Water – ontwikkeling hybride leeromgeving
Voor de ontwikkeling van de hybride leeromgeving hebben we vanuit CIV Water de afgelopen periode onze focus gericht op verschillende aandachtsgebieden. Een korte update!
 
Lees verder »
Cursus Waterkwantiteit en de Kroontjesknotszwam?

Na de zomervakantie zijn we gestart met het vervolg van de cursus Waterkwantiteit met de modules Bodem (Leo Bentvelzen) en Toezicht en Handhaving (Henk Adema). Omdat we graag weer fysiek les wilden, zijn we uitgeweken naar de werkschuur in Walterswoude. Het is fijn om elkaar te ontmoeten en zo de lessen te volgen.

Voor de module Bodem zijn we voor het praktijkdeel naar het Leeuwarder bos geweest voor een aantal boringen. Leo nam de groep mee in de ontwikkelingen opbouw van bodems. Is er een bruine kleur aanwezig, dan wijst dat op ijzer in de bodem die in aanraking is geweest met lucht in de grond. Voeg je een beetje zoutzuur toe aan de bodem en het begint te bruisen, dan is er kalk aanwezig in de bodem. Naast dat we veel klei tegenkwamen bij de boringen liepen we tegen een bijzondere paddenstoel aan. Na gebruik van de app Obsidentify kwamen we achter de naam van deze zwam.

Lees verder

Cursus ‘beheer’ gestart

29 september zijn we vanuit CIV Water gestart met een cursus ‘Waterbeheer’. De cursus is een afgeleide van de opleiding ‘Waterbeheer’ die al eerder is aangeboden.
Het verschil tussen de opleiding en de cursus is dat er geen mbo diploma wordt afgegeven en dat de vakken Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan/burgerschap niet worden aangeboden in de cursus. Voor het overige is het een echte mbo niveau 4 cursus met de onderdelen die ook in de opleiding zaten.

We zijn gestart met zes medewerkers van Waterschap Rijn en IJssel en drie medewerkers van Waterschap Zuiderzeeland. Mooi om te zien is dat er vanaf de eerste dag een groepsband ontstaat en dat de cursisten interesse hebben in de werkwijze van het andere waterschap.
Er zit veel verschillende vakkennis en vakvaardigheden bij de cursisten waar we dankbaar gebruik van maken. De leeftijd van de cursisten varieert van 25 tot 58 jaar.

Lees verder

Mooie trajecten die er aan komen

CIV Water werkt continue aan nieuwe ideeën en trajecten. Er wordt gewerkt aan de nieuwe cursus Assetmanagement bij Noorderzijlvest en een nieuwe module voor Analist van de Toekomst. Ook staat er een nieuwe ‘Beheer en onderhoud’ en ‘Ecologisch waterbeheer’ in de planning.
Naast cursussen en trajecten werkt CIV Water ook aan een mini-mackaton, een 1-daagse challenge, in het najaar en volgend jaar de heuse mackathon.

Op de hoogte blijven van alles? Kijk dan regelmatig in de online agenda.

Interactieve inspiratiesessie bevestigt samenwerking MBO Life Sciences met ROC Kop van Noord-Holland

Donderdag 2 september was er een interactieve inspiratiesessie over de kenniswerkplaatsen in Den Helder. Pieter Hoekstra, programma manager CIV Water en Jans Helmers, locatiedirecteur van MBO Life Sciences, bezochten de sessie. Na het succes van het project Huisduinen worden er nog vijf projecten gelanceerd. Elk project heeft zijn eigen problematiek. Zo’n 60 studenten van tien verschillende opleidingen van Hogeschool InHolland, ROC Kop van Noord-Holland en MBO Life Sciences gaan aan de slag in deze projecten. Naast het onderwerp ‘Water’ komen ook onderwerpen als ‘zorg’, ‘energie’ en techniek’ aan bod.

Lees verder.

 Wilt u niet langer onze nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om u af te melden.